Rafting na Neretvi

U ovoj ponudi nam je zadovoljstvo da Vam ponudimo rafting za tim osoba, grupe i pojedince koji koje žele probati nešto nesvakidašnje.
Radi se o jednodnevnoj ponudi raftinga sa dodatkom različitih psihofizičkih zadataka koji se postavljaju pred tim, te zabavom u najljepšem dijelu Neretve. Vi ćete biti vraćeni majci prirodi na najljepši mogući način- bit ćete dio prirode. Priredit ćemo Vam zabavu i dan za pamćenje u najljepšem kanjonu ovog dijela Europe.


Dolaskom u Konjic u jutarnjim satima uz piće dobrodošlice u restoranu "Vidikovac", imat ćete priliku da se upoznate sa ljubaznim osobljem restorana u predivnom ambijentu iznad stare Konjičke ćuprije. Organizatori raftinga će Vam dati sve potrebne upute i odgovore na pitanja. Nakon doručka slijedi organizovani prijevoz na polaznu tačku raftinga "Glavatičevo". Vožnja do Glavatičeva traje oko 40 minuta jako atraktivnom planinskom cestom sa koje možete vidjeti najveće vrhove planine "Prenj". Proći ćemo iznad Boračkog jezera, iznad kojeg se obično praktikuje kraća pauza na balkonu princeze Jelisavete.
Na polaznoj tačci raftinga skiperi će vam podijeliti opremu za rafting, pomoći oko postavljanja opreme i nezaboravna avantura može da počne! Obzirom da je u prvom dijelu rafting staze Neretva nešto mirnija cca 3km svaki od skipera dat će gostima upute kako veslati i sa njima uvježbati osnovne elemente veslanja. U drugom dijelu staze ulazimo u Bukovicu. Na tom putu ćemo proći kroz kanjon rijeke Šištice, gdje ćemo vidjeti istoimeni vodopad visine 20 m kojim se Boračko jezero ulijeva u Neretvu. Daljom plovidbom prolazimo pored ušća rijeke Rakitnice, a nakon kratke pauze ponovo smo u raftovima i na tom dijelu staze prolazimo kroz Veliki kanjon Neretve, visine na pojedinim mjestima do 1000m. U ovom dijelu na jednoj od plaža praktikujemo pauzu za kupanje i osvježenje uz voće i sokove. Vidjet ćemo neke od endemskih biljaka i životinja, a na ovom području ih ima jako puno. Proći ćemo kroz puno brzaka i bukova, od kojih su najatraktivniji: Ploče, Blizanci, Osmica, S, Kalajdžijin potok, Štrojila. U daljem toku plovidbe izlazimo iz Velikog kanjona i nakon 30 min vožnje prolazimo kroz najatraktivniji buk na Neretvi "Džajića buk". Nakon pola sata plovidbe naći ćemo se na našem cilju, na ušću rijeke "Ljuta". Presvlačimo se u toplu odjeću i organizovanim prijevozom se vraćamo u restoran Vidikovac. Slijedi ručak, specijaliteti Konjičkog kraja (riba iz Neretve, teletina ispod sača, janjetina s ražnja, domaća rakija Šljivovica…)

Staza je dužine 23 km Glavatičevo - ušće Ljuta
Stepen snage je od 3 do 4 stepena, u ovisnosti od nivoa Neretve
Trajanje od 1 do 3 sata na visokom vodostaju i 4 do 5 sati na nižem
Opremu obezbjeđuje agencija Europe Rafting

Za vaše stvari ste odgovorni Vi i u slučaju da izgubite u toku rafting neku od njih, agencija Europe Rafting ne preuzima odgovornost!

Vodiči i skiperi su osposobljeni, certificirani i opremljeni za hitne medicinske intervencije ( poljski komplet prve pomoći ). Govore engleski jezik, radio vezom komuniciraju sa bazom . Za vrijeme izleta određeno je dežurno terensko vozilo koje može intervenisati u slučaju nezgode.

U toku izleta je moguće snimati ili fotografisati jer nudimo i tu vrstu usluge.
Bosanski English

Dodatno iz ponude